PRESENTATIES

AIDA presentaties


Meer informatie over AIDA: Achtergrond info AIDA-AVG Scanner


In februari 2021 heeft Azami samen met Volkshuisvesting Arnhem een Corponet Kennisbite sessie verzorgd, hier kunt een een verslag van de sessie lezen: Corponet Kennisbite - Archief opschonen met AI(DA)


AVG wetgeving


De Autoriteit Persoonsgegevens publiceert op haar website algemene informatie over AVG, de verantwoordingsplicht en het bewaren van persoonsgegevens:


AP - algemene informatie AVG

AP - verantwoordingsplicht

AP - bewaren van persoonsgegevens


AIDA-AVG Scanner


Als Azami BV hebben wij AIDA ontwikkeld: Artificial Intelligence Detection Algorithm.


AIDA bestaat uit een set van algoritmes op basis van kunstmatige intelligentie en machine-learning om AVG gevoelige data te identificeren en verwijderen. In de afgelopen jaren hebben we met AIDA bij 23 woningcorporaties een schoning van hun digitale archief uitgevoerd. Op projectbasis en tegen een fixed-fee (te betalen na afloop!) kunnen wij miljoenen documenten door onze AVG scanner halen, identificeren waar AVG gevoelig materiaal staat, en de afgesproken schoningsacties uitvoeren van niet-essentiƫle persoonsinformatie. Denk aan het weglakken van BSN nummers, paspoort-scans, woorden die duiden op religie, medische gegevens, strafverleden, sexuele geaardheid, urgentieverklaringen, politieke voorkeur, etc.


Met het verwijderen van de niet-essentiƫle persoonsgegevens verbeter je als organisatie de privacy-bescherming van je data, vergelijkbaar met het verwijderen van kostbaarheden in je huis als je op vakantie gaat: er valt minder te halen. Ook voor cybercrimelen wordt je organisatie minder aantrekkelijk: tijdens een ransom aanval dreigen die partijen soms met het vrijgeven van persoonsgegevens, maar die persoonsgegevens zijn reeds door AIDA verwijderd!