PDF-SHRINKER

Nieuwe dienst: shrinken van PDF's!


Wonen Zuid in Roermond vroeg ons of we PDF-bestanden kunnen verkleinen. Het duurde lang om grote PDF-bestanden van > 20 MB te openen. Dit kostte onnodige tijd. Ook namen deze bestanden veel ruimte in op hun servers (1,2 miljoen PDF-bestanden, samen 1,4 TB), wat weer tot hogere kosten leidde voor storage en back-up.

We gingen aan de slag en ontwikkelden de AIDA PDF-shrinker: een algoritme om PDF-bestanden te shrinken, waarbij de kwaliteit van de bestanden goed leesbaar blijft. We halveerden de hoeveelheid data van 1,4 TB naar 700 GB, een fantastisch resultaat. 

5 Voordelen van PDF-shrinken


Het shrinken van PDF-bestanden heeft meerdere voordelen. Wonen Zuid noemde deze:

  1. Sneller openen van files: zowel op kantoor, als thuis en op 5G locaties 
  2. Minder data verbruik: minder beslaglegging op digitale infrastructuur
  3. Goed voor het milieu: minder energie om alle data te versplaatsen bij  openen en saven
  4. Minder storage kosten: altijd fijn voor elke organisatie
  5. Oplossen technisch probleem: blokkerende grote PDF-bestanden kunnen nu weer vlot geopend worden! 

Nieuwsberichten


AIDA PDF-shrinker

In januari 2024 vroeg Wonen Zuid of Azami BV ook kan helpen met het verkleinen van PDF-bestanden.
We gingen aan de slag en ontwikkelden een nieuw algoritme dat PDF-bestanden kan verkleinen. Hierbij onderscheiden we 3 soorten PDF-bestanden: kleine PDF-bestanden die ongewijzigd konden blijven. Een deel van de PDF-bestanden werd verkleind tot ongeveer 50% van de oorspronkelijke omvang. En een kleine groep PDF-bestanden was zo groot, dat we die extra hebben verkleind. Na verschillende testen, konden we dat op een manier doen waarbij het kwaliteitsverlies nog steeds acceptabel was.

Het project van ontwikkelen tot opleveren, duurde slechts enkele weken. De klant was zeer tevreden over de behaalde resultaten én de snelheid van werken.